35,5594$% 0.16
36,5618€% -0.36
43,2938£% -0.53
3.080,73%-0,39
5.015,00%-0,16
19.999,00%-0,14
2.700,74%-0,53
9.977,94%1,13
฿%
Ł%
Ξ%
%
$%
Beyin kanaması, kafatası içinde, beyin dokusu, beyin boşlukları ve beyin yüzeyinde meydana gelen kanamaları ifade eder. Bu durum, ciddi sakatlıklara ve hatta ölüme yol açabilir.
Başlıklar
Beyin kanaması riski, yüksek tansiyon, damar bozuklukları, anevrizma, kan sulandırıcı ilaçlar, kafa travmaları gibi sebeplerden kaynaklanabilir. Risk altındaki bireyler arasında hipertansiyon hastaları, kanama bozukluğu olanlar, yaşlılar ve ailesinde beyin kanaması öyküsü bulunanlar yer alır. Beyin kanamasının belirtileri arasında ani ve şiddetli baş ağrısı, vücudun tek bir tarafında güçsüzlük, görme sorunları, mide bulantısı gibi durumlar yer alır.
Beyin kanamasının teşhisinde en önemli yöntem beyin tomografisidir. Bu yöntem, kanamanın türünü belirlemede etkilidir. Şuur kaybı olan hastalarda acil ambulans çağrılmalı, solunum ve kalp atımları kontrol edilmelidir. İlk müdahalede zaman çok önemlidir.
Beyin kanaması riskini azaltmak için günlük su tüketimine dikkat edilmeli, alkollü ve asitli içeceklerden uzak durulmalı, düzenli spor yapılmalı, kilo kontrolü sağlanmalı, stresten uzak durulmalı ve sigara kullanılmamalıdır. Tansiyon ve kalp hastaları ilaçlarını düzenli kullanmalı, güneş ışınlarının dik geldiği saatlerde dışarıya çıkılmamalıdır.
Beyin kanaması tedavisi, kanamanın yeri ve büyüklüğüne göre belirlenir. Tedavinin ilk aşaması kişinin takibini sağlamak ve kan basıncını kontrol altında tutmaktır. Beyin kanaması tedavisinde cerrahi müdahale yanı sıra ilaç tedavisi de uygulanabilir. İlk 24 saat içinde olumsuz belirtiler gösteren hastaların ölüm riski daha yüksektir, bu nedenle tedaviye mümkün olan en kısa sürede başlanmalıdır.
Baldaki Şifalı Etkiler ve Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.