DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ONS

2.391,52%0,54

BİST100

9.693,46%1,77

İmsak Vakti a 02:00
İstanbul AÇIK 14°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Ev Yapımı Ramazan Pidesi Tarifi

Pide Hamuru İçin:

Pide Hamuru İçin:

1/2 paket instant maya (5 gram)
1/2 tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı un

Üzeri İçin:

Üzeri İçin:

1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı su
1 yemek kaşığı çörek otu

Hazırlık:
Kuru maya, toz şeker ve ılık suyu karıştırın, mayanın aktifleşmesi için 5 dakika bekletin. Ardından eleğin üzerine un ve tuzu eleyerek karışıma azar azar ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Hamur hafif cıvık bir kıvamda olacak, bu yüzden ekstra un eklemeyin. Yaklaşık 10 dakika yoğurduktan sonra, temiz bir kaba alın ve nemli bir bezle örtüp 30 dakika mayalanmaya bırakın.
Fırın Öncesi Hazırlık:
Yumurta sarısı, yoğurt ve zeytinyağını bir kabın içinde karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine hamuru aktarın ve hazırladığınız yağlı karışımla hamuru büyütün. Ardından hamurun üzerine kareler veya baklava şeklinde kesikler yaparak şekil verin. Hamuru ikinci kez oda sıcaklığında 20 dakika mayalandırın. Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırına vermeden önce üzerine çörek otu serpin. Fırında üzeri kızarana kadar pişirin ve çıkarıp sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun!

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

Sosyal Medya Kullanıcıları İçin Çığır Açan Sohbet Deneyimi!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.