DOLAR

39,5851$% -0.32

EURO

45,6681% -0.99

STERLİN

53,6762£% -0.71

GRAM ALTIN

4.322,05%1,03

ÇEYREK ALTIN

7.024,00%2,53

TAM ALTIN

28.013,00%2,53

ONS

3.427,88%1,36

BİST100

9.311,88%-2,19

BİTCOİN

฿%

LİTECOİN

Ł%

ETHEREUM

Ξ%

RİPPLE

%

TETHER

$%

İmsak Vakti a 02:00
İstanbul AÇIK 24°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Sütlü Nuriye Tatlısı Tarifi

Sütlü Nuriye tatlısı, Türk mutfağının lezzetli ve gözde tatlılarından biridir. Hem göz alıcı bir sunuma sahiptir hem de lezzet açısından oldukça doyurucudur. Türk mutfağının tatlıları arasında özel bir yere sahip olan Sütlü Nuriye, geleneksel lezzetleri sevenler için vazgeçilmez bir seçenektir.

  • 44 adet baklavalık yufka
  • 2 su bardağı iri çekilmiş fındık
  • Tereyağı (yufkaların arasına sürmek için)

Şerbeti İçin:

Şerbeti İçin:

3 su bardağı toz şeker

1 su bardağı su

3 su bardağı süt

Sütlü Nuriye Tatlısı Tarifi

Yapılışı:

Şerbeti hazırlamak için, su ve şekeri bir tencerede yaklaşık 5 dakika kaynatın. Daha sonra sütü ekleyin, karıştırın ve ocaktan alın. Bir tepsiyi tereyağı ile yağlayın. Baklavalık yufkayı tepsiye yerleştirin ve her bir yufkanın arasına tereyağı sürerek yaklaşık olarak 22 adet yufkayı üst üste dizin. Ardından fındıkları serpin ve kalan yufkaları da aynı şekilde aralarına tereyağı sürerek tepsiye yerleştirin. Tereyağının kalanını tatlıların üzerine gezdirin. Kenarlardan taşan yufkaları kesin ve tatlıyı kareler halinde dilimleyin. Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 30 dakika veya üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan tatlıların üzerine soğumuş olan şerbeti dökün. Şerbetini çektikten sonra tatlıyı istediğiniz şekilde süsleyin ve servis yapın.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

İstanbul Avcılar’da Bodrum Katında Yangın: 19 Kişi Kurtarıldı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.