36,7011$% 0.23
39,8719€% 0.11
47,5871£% 0.31
3.522,31%0,13
5.778,00%0,21
23.039,00%0,21
2.984,29%-0,12
10.727,58%1,39
2966681฿%-2.96624
3205.63Ł%-4.70417
68445Ξ%-1.78177
82.16%0.50143
36.68$%0.24119
Çağla, Ege ve Akdeniz bölgelerinde bahar meyvelerinin birincisi olarak biliniyor. İlk çağla hasadı haberi Türkiye’nin sıcak ikliminin yaşandığı güney şeridinden geldi. Havaların ısınmasıyla baharı erken yaşayan Mersin’in Silifke ilçesinde birinci çağla hasadı yapıldı. Çağla, tezgahlarda yerini almaya başladı.
Kilosu 1.000 TL’den alıcı bulan çağla, tamamen organik olarak özellikle kıyı kesitlerinde ticari amaçlı yetiştiriliyor. Önceki yıllara göre 20 gün erken satışa sunulan çağla, Silifke’deki üreticilerin yüzünü güldürüyor.
Çağla kilo yerine tadımlık olarak gramla alıcı buluyor. Işıklı Mahalle Muhtarı Zafer Can, çağlanın tamamen doğal koşullarda üretildiğini belirterek, vatandaşların tadımlık olarak 100 gramlık paketlerde satın aldıklarını ifade etti.
Bakan Özhaseki: Konutları yıl sonuna kadar teslim edeceğiz
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.