DOLAR

32,2010$% 0.05

EURO

34,9770% -0.05

STERLİN

40,9780£% 0.06

GRAM ALTIN

2.508,37%-0,07

ÇEYREK ALTIN

4.061,00%-0,15

TAM ALTIN

16.221,00%-0,16

ONS

2.420,16%-0,24

BİST100

10.895,25%1,45

BİTCOİN

฿%

LİTECOİN

Ł%

ETHEREUM

Ξ%

RİPPLE

%

TETHER

$%

İmsak Vakti a 02:00
İstanbul AÇIK 19°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Susamlı Kurabiye Tarifi

Susamlı kurabiye tarifi, hem lezzetli hem de besleyici bir atıştırmalıktır. Akşam çayına hafif bir eşlikçi tarifi aşağıya bırakıyoruz.

Malzemeler:

Malzemeler:

  • 1 su bardağı tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yaklaşık 3 su bardağı un
  • Susam (üzeri için)

Hazırlık:

  1. Fırını önceden 180°C‘ye ısıtın.
  2. Geniş bir karıştırma kabında, oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı veya margarini ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar iyice karıştırın.
  3. Sıvı yağ ve vanilyayı ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  4. Yumurtayı ekleyip karıştırın.
  5. Kabartma tozu ekleyin ve yavaşça unu azar azar ekleyerek yoğurun. Hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar un ekleyebilirsiniz.
  6. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve susamla kaplayın.
  7. Susamlı kurabiye hamurlarını yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
  8. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika veya kurabiyeler altın rengini alana kadar pişirin.
  9. Fırından çıkarıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  10. Soğuduktan sonra servis yapabilir veya hava geçirmez bir kapta saklayabilirsiniz.

Bu kolay ve lezzetli susamlı kurabiye tarifiyle sevdiklerinize keyifli bir atıştırmalık hazırlayabilirsiniz.

Afiyet olsun!

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

Kuru İncirin Sağlığa Faydaları

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.