DOLAR

37,9878$% 0.44

EURO

41,9245% 0.7

STERLİN

49,9145£% 0.45

GRAM ALTIN

3.720,98%0,43

ÇEYREK ALTIN

6.006,00%-0,13

TAM ALTIN

23.952,00%-0,14

ONS

3.048,52%0,04

BİST100

9.860,29%-8,72

BİTCOİN

฿%

LİTECOİN

Ł%

ETHEREUM

Ξ%

RİPPLE

%

TETHER

$%

İmsak Vakti a 02:00
İstanbul HAFİF YAĞMUR
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Ev Yapımı Lahmacun Tarifi

Lahmacun Tarifi

Lahmacun Tarifi

Lahmacun, Türk mutfağının en sevilen ve en keyifli yemekleri arasında yer alıyor. Evde yapılan lahmacunlar, dışarıda yediklerimiz kadar lezzetli olabilir. İşte size harika bir lahmacun tarifi:

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için:

  • 2 adet kırmızı biber
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1/2 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/4 çay bardağı su
  • 500 gram yağlı dana kıyma

Hamuru için:

  • 5 su bardağı un
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker

Tarif

Tarif

  1. Mutfak robotunda kırmızı ve yeşil biberleri, soğanları ve domatesleri püre haline gelmeyecek şekilde çekin. Ardından maydanozları ekleyip birkaç saniye daha karıştırın.
  2. Domates ve biber salçası, sıvı yağ ve suyu ekleyin. Son olarak kıymanızı ekleyip harcı güzelce yoğurun. Harcın kıvamlı olması önemli, gerektiğinde su ekleyebilirsiniz.
  3. Vaktiniz varsa, hazırladığınız harcı buzdolabında dinlendirin.
  4. Bir kapta su, tuz ve şekeri karıştırın. Yavaş yavaş un ilave ederek orta sertlikte bir hamur yoğurun.
  5. Hamuru silindir şekline getirip eşit parçalara ayırın. Bezeleri dinlenmeye bırakın.
  6. Bezeleri yemek tabağı büyüklüğünde açın. İnce açmaya özen gösterin. Bu sırada fırını 250 dereceye ayarlayarak ısıtın.
  7. Açtığınız hamurların üzerine kıymalı harcı yayın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve lahmacunları yerleştirip altı kızarana kadar 7-10 dakika pişirin.
  8. Sıcak lahmacunları sumaklı soğan, maydanoz ve limon dilimleri ile servis edin. Afiyet olsun!

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

Limonlu Kurabiye Tarifi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.