DOLAR

34,3547$% 0.2

EURO

36,9995% -1.31

STERLİN

44,4277£% -0.82

GRAM ALTIN

3.029,73%0,22

ÇEYREK ALTIN

5.071,00%0,10

TAM ALTIN

20.225,00%0,11

ONS

2.737,11%-0,20

BİST100

8.618,57%-0,52

BİTCOİN

฿%

LİTECOİN

Ł%

ETHEREUM

Ξ%

RİPPLE

%

TETHER

$%

İmsak Vakti a 02:00
İstanbul AZ BULUTLU 13°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Özgün Dana Eti Yemeği Tarifi

Bu lezzetli dana eti yemeği tarifi, mis gibi kokusu ve lezzeti ile sofralarınıza neşe katacak. İşte malzemeler ve yapılışı:

Malzemeler:

  • 1 kg dana kuşbaşı et
  • 2 adet büyük boy soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 4 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bir tencereye sıvı yağı alın ve ısınınca kuşbaşı etleri ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  • Yemeklik doğranmış soğanları ve yeşil biberleri ekleyerek kavurmaya devam edin.
  • Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Ardından rendelenmiş domatesleri ekleyip bir süre daha pişirin.
  • Ezilmiş sarımsakları, tuzu, karabiberi, pul biberi ve kekiği ekleyin. Üzerine suyu ekleyin.
  • Eğer patates ve havuç kullanıyorsanız, doğrayıp ekleyin. Kısık ateşte, kapağı kapalı olarak yaklaşık 1-1.5 saat pişirin.
  • Etler ve sebzeler yumuşayınca yemeği sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

Enginarlı Domates Salatası Tarifi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.