DOLAR

42,1296$% 0,23

EURO

48,5501% 0,43

STERLİN

55,1476£% 0,23

GRAM ALTIN

5.408,06%0,31

ÇEYREK ALTIN

9.074,00%0,68

TAM ALTIN

36.186,00%0,68

ONS

3.981,59%-0,05

BİST100

11.084,48%1,04

BİTCOİN

฿%

LİTECOİN

Ł%

ETHEREUM

Ξ%

RİPPLE

%

TETHER

$%

Sabah Vakti a 02:00
İstanbul PARÇALI BULUTLU 16°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
Güncellenme - Nisan 7, 2024 17:50
Yayınlanma - Nisan 7, 2024 17:50

Şehzade Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şehzade Kebabı, lezzetiyle sofralarınızı şenlendirecek bir Türk mutfağı klasiğidir. İşte bu enfes yemeği yapmak için gereken malzemeler:

  • Malzemeler:
  • 1 kg kuşbaşı dana eti
  • 5 adet kemer patlıcan
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet kuru soğan
  • 5 adet çerliton biber
  • 5 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam kekik
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı et suyu
  • Üzeri için:
  • 1 adet domates
  • 1 adet soğan
  • Biber

Şehzade Kebabı Nasıl Yapılır?

  • Yapılış:
  • Kemer patlıcanları küp küp doğrayın ve derin yağda kızartın.
  • Bir tencerede etleri mühürleyin. Dilerseniz düdüklü tencerede daha hızlı pişirebilirsiniz.
  • Mühürlenen etlerin üzerini geçecek kadar su ekleyin ve etleri yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
  • Ayrı bir tencerede yemeklik doğranmış soğanları ve biberleri sıvı yağda kavurun.
  • Üzerine etleri ekleyin ve sarımsak ile baharatları ekleyerek güzelce harmanlayın.
  • Güveç veya fırın kabına patlıcanları yerleştirin ve üzerine et karışımını ekleyin.
  • Biber ve domates dilimlerini en üst kısmına yerleştirin.
  • Salçayı et suyu ile karıştırıp yemeğin üzerine gezdirin.
  • 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
  • Şehzade Kebabı servise hazırdır. Afiyet olsun!

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.