DOLAR

32,1909$% 0.16

EURO

35,0593% 0.14

STERLİN

41,2422£% 0.29

GRAM ALTIN

2.432,18%0,13

ÇEYREK ALTIN

3.951,00%1,23

TAM ALTIN

15.804,00%1,21

ONS

2.352,12%0,06

BİST100

10.656,96%-0,18

BİTCOİN

฿%

LİTECOİN

Ł%

ETHEREUM

Ξ%

RİPPLE

%

TETHER

$%

İmsak Vakti a 02:00
İstanbul PARÇALI BULUTLU 16°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Airfryer İle Karnıyarık Tarifi

Karnıyarık Tarifi

Airfryer, günümüzde modern mutfakların vazgeçilmez araçlarından biri haline geldi. Hem pratik hem de sağlıklı yemekler yapmak artık çok daha kolay! Bu tarifte, klasik bir Türk lezzeti olan karnıyarığı, airfryer ile hazırlayarak geleneksel lezzeti modern dokunuşlarla buluşturacağız. Kızartma derdi olmadan, temizliği minimum seviyede tutarak hafif ama lezzetli bir yemek yapmaya ne dersiniz?

Malzemeler:

  • 4 adet küçük boy patlıcan
  • Kıymalı Harç İçin:
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 200 gram kıyma
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • Sosu İçin:
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı sıcak su

Nasıl Yapılır?

Nasıl Yapılır?

  1. Airfryer’da karnıyarık iç harcı için soğanları doğrayın ve soteleyin. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Sarımsakları ekleyin.
  2. Domates sosunu ve salçayı ilave edin. Tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Üzerine sıcak suyu ekleyip 5 dakika kaynatın.
  3. Patlıcanları alacalı soyun, tuzlu suyun içinde yarım saat bekletin. Ardından iyice kurulayın ve her tarafını yağlayın.
  4. Patlıcanları 200 derecede 15-20 dakika kontrollü bir şekilde pişirin.
  5. Patlıcanların ortasını kesin ve içini açın. Kıymalı harçla patlıcanları doldurun. Sosu ekleyip 5 dakika daha pişirin.
  6. Afiyet olsun!

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

Zerdeçallı Mercimek Çorbası Tarifi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.