DOLAR

34,7856$% 0.26

EURO

36,8403% 0.01

STERLİN

44,3978£% 0.03

GRAM ALTIN

2.938,48%0,15

ÇEYREK ALTIN

4.872,00%0,16

TAM ALTIN

19.489,00%0,15

ONS

2.636,25%0,19

BİST100

9.935,96%0,50

BİTCOİN

฿%

LİTECOİN

Ł%

ETHEREUM

Ξ%

RİPPLE

%

TETHER

$%

İmsak Vakti a 02:00
İstanbul KAPALI 10°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Nar Ekşili Kuru Dolma Tarifi

Malzemeler:

  • 7-8 adet kuru patlıcan
  • 7-8 adet kurutulmuş baş biber
  • 300 gr kuzu kıyma (tek sefer çekilmiş)
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 adet kuru soğan
  • Yarım bağ maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Nar Ekşili Kuru Dolma Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patlıcan ve biberleri sıcak suda 7-8 dakika bekletin, ardından soğuk suda süzün.
  • Geniş bir kase içerisinde ince kıyılmış soğan ve maydanozları karıştırın.
  • Üzerine kıyma, pirinç, salçalar, nar ekşisi, tuz, sıvı yağ, kuru nane ve karabiberi ekleyerek iyice karıştırın.
  • Hazırladığınız harç ile patlıcan ve biberleri doldurun.
  • Bir tencereye sıvı yağı alıp kızdırın, içerisine domates salçası, doğranmış sarımsaklar ve nar ekşisini ekleyerek soteleyin.
  • Doldurduğunuz patlıcan ve biberleri tencereye yerleştirin ve üzerini geçmeyecek kadar ılık su ekleyerek kısık ateşte pişirin.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

Kabak Kayganası Tarifi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.