DOLAR

32,1909$% 0.16

EURO

35,0593% 0.14

STERLİN

41,2422£% 0.29

GRAM ALTIN

2.432,18%0,13

ÇEYREK ALTIN

3.951,00%1,23

TAM ALTIN

15.804,00%1,21

ONS

2.352,12%0,06

BİST100

10.656,96%-0,18

BİTCOİN

฿%

LİTECOİN

Ł%

ETHEREUM

Ξ%

RİPPLE

%

TETHER

$%

İmsak Vakti a 02:00
İstanbul PARÇALI BULUTLU 16°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Bal Kabaklı Bebek Pudingi Tarifi

Bebeklerin sağlıklı büyüme ve gelişimleri için doğru beslenme büyük önem taşır. Bal kabağı ve keçi sütü, bebeklerin ihtiyaç duyduğu besin öğelerini içeren önemli kaynaklardır. Bal kabağı, içeriğindeki zengin çinko, magnezyum, A, B ve C vitaminleriyle bağışıklık sistemini güçlendirirken, yüksek lif içeriğiyle sindirim sağlığını destekler. Keçi sütü ise bebeklerin kemik ve kas gelişimine yardımcı olacak besleyici maddeler içerir.

Bu besinlerin bir araya getirilmesiyle hazırlanan bal kabaklı bebek pudingi tarifi, besleyici ve lezzetli bir seçenektir. İşte tarif:

Malzemeler:

Malzemeler:

  • 500 ml keçi sütü
  • 2.5 yemek kaşığı tam buğday unu
  • 1 yemek kaşığı pirinç unu
  • 250 gram bal kabağı (doğranmış)
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 1 bardak su

Hazırlanışı:

  1. Doğranmış bal kabağını bir tencereye alın ve üzerine su ekleyerek pişirin.
  2. Bal kabağı yumuşayana kadar pişirin ve ardından püre haline getirmek için el blenderı ile ezin.
  3. Bal kabağı püresine tam buğday unu, keçi sütü ve pirinç ununu ekleyin. Karışımı sürekli karıştırarak pişirin.
  4. Karışım koyulaşıp pişince ocaktan alın. Pudingin ılık hale gelmesinin ardından balı ekleyip karıştırın.
  5. Homojen bir kıvam aldığında pudingi kaselere paylaştırın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

Bu besleyici bal kabaklı bebek pudingi tarifi, bebeğinizin sağlıklı beslenmesine katkıda bulunurken aynı zamanda lezzetli bir alternatif sunar.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

Kıbrıs Tatlısı Tarifi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.