DOLAR

32,2006$% 0.15

EURO

35,0528% 0.13

STERLİN

41,1991£% 0.26

GRAM ALTIN

2.432,75%0,15

ÇEYREK ALTIN

3.951,00%1,23

TAM ALTIN

15.805,00%1,21

ONS

2.351,50%0,03

BİST100

10.656,96%-0,18

BİTCOİN

฿%

LİTECOİN

Ł%

ETHEREUM

Ξ%

RİPPLE

%

TETHER

$%

İmsak Vakti a 02:00
İstanbul PARÇALI BULUTLU 16°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Kıbrıs Tatlısı Tarifi

Kıbrıs tatlısı, irmik, tereyağı, süt ve diğer malzemelerin uyumlu dansıyla damaklarda iz bırakan özel bir tatlı tarifidir. Pratik yapımı ve muhteşem lezzetiyle herkesin favorisi haline gelmiştir.

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı ceviz içi (ince çekilmiş)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket toz krem şanti
  • 1,5 su bardağı su
  • 2 damla taze sıkılmış limon suyu
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi

Şerbetin Hazırlanışı

Tatlının şerbeti için; su ve toz şekeri derin bir karıştırma kabına alın. Şeker taneleri eriyene kadar sürekli karıştırdığınız şerbet karışımını kısık ateşte 15 dakika kadar kaynatın. Kıvam alıp şurup kıvamına yaklaşan şerbete limon suyunu ekleyip kestirdikten sonra ocaktan alın. Soğuması için ayrı bir yerde dinlendirin.

Kekin Hazırlanışı

Kekin Hazırlanışı

Tatlının kekini hazırlamak için; oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaları derin bir karıştırma kabına kırın. Toz şeker ilavesiyle şeker taneleri tamamen eriyene kadar karıştırın. Sırasıyla; sıvı yağ, rendelenmiş Hindistan cevizi, galeta unu, ince çekilmiş ceviz içi ve kabartma tozu ekleyip karıştırma işlemini sürdürün.

Kremanın Yapılışı

Kreması için; süt, nişasta ve toz şekeri derin bir tencereye alıp sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin. Muhallebi kıvamına gelen kremayı ocaktan indirmeden önce vanilin ekleyin ve karıştırıp ocaktan alın. Ocaktan aldıktan sonra toz krem şanti ilavesiyle çırparak karıştırın. Krema karışımını, şerbetini çeken tatlının üzerine yayın. Hindistan cevizini de tüm yüzeye serpiştirin.

Kıbrıs tatlısı hazır. Buzdolabında soğuttuktan sonra süsleyip sevdiklerinizle afiyetle tüketin.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

Kushikatsu Tarifi ve Malzemeleri

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.