DOLAR

32,2647$% -0.05

EURO

35,1003% -0.04

STERLİN

40,8671£% -0.18

GRAM ALTIN

2.467,83%0,08

ÇEYREK ALTIN

4.005,00%0,17

TAM ALTIN

15.943,00%0,19

ONS

2.381,79%0,24

BİST100

10.319,96%1,59

BİTCOİN

฿%

LİTECOİN

Ł%

ETHEREUM

Ξ%

RİPPLE

%

TETHER

$%

İmsak Vakti a 02:00
İstanbul KAPALI 17°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Enfes Çilekli Kurabiye Tarifi

Şekerin ve tereyağının muhteşem uyumunu çilek lezzetiyle buluşturan bu kurabiye tarifi, misafirlerinizi ve sevdiklerinizi mutlu edecek enfes bir lezzet sunuyor. İşte çilekli kurabiye tarifimiz:

Malzemeler:

Malzemeler:

  • 1 su bardağı oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 büyük yumurta
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • 2.5 su bardağı un
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım su bardağı çilek, doğranmış
  • Pudra şekeri (servis için)

Yapılışı:

  1. Fırını önceden 180°C’ye (356°F) ısıtın ve fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  2. Geniş bir karıştırma kabında, yumuşak tereyağı ve toz şekeri kremsi bir kıvama gelene kadar çırpın.
  3. Yumurtayı ekleyin ve iyice karıştırın. Ardından vanilya özütünü ekleyin.
  4. Ayrı bir kapta, un, tuz ve kabartma tozunu karıştırın.
  5. Kuru malzemeleri, ıslak karışıma ekleyin ve bir spatula ile iyice karıştırın.
  6. Doğranmış çilekleri ekleyin ve hafifçe karıştırın.
  7. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak yerleştirin.
  8. Önceden ısıtılmış fırında, kenarları hafifçe kızarıncaya kadar yaklaşık 12-15 dakika pişirin.
  9. Fırından çıkardıktan sonra kurabiyeleri tepside 5 dakika kadar dinlendirin, ardından tel ızgara üzerinde tamamen soğumaya bırakın.
  10. Soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpip servis yapın.

Bu çilekli kurabiye tarifi, sevdiklerinizi lezzetiyle büyüleyecek ve herkesin favorisi olacak. Deneyin, afiyet olsun!

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

Melek Pilavı Tarifi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.