DOLAR

32,2511$% 0.14

EURO

35,0023% 0.27

STERLİN

41,0886£% 0.43

GRAM ALTIN

2.417,88%0,36

ÇEYREK ALTIN

3.955,00%0,10

TAM ALTIN

15.811,00%0,09

ONS

2.333,61%0,22

BİST100

10.676,65%-1,07

BİTCOİN

฿%

LİTECOİN

Ł%

ETHEREUM

Ξ%

RİPPLE

%

TETHER

$%

İmsak Vakti a 02:00
İstanbul PARÇALI AZ BULUTLU 21°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

İbiza Tatlısı Tarifi

İbiza Tatlısı, adını İspanya’nın güneşli ve enerjik adasından alan, damakları şenlendiren bir tatlıdır. İçeriğindeki basit malzemelerle bile muhteşem bir lezzet sunan bu tatlı, sofralarınıza neşe ve lezzet katacak. İşte, İbiza Tatlısı’nın özel tarifi ve püf noktaları:

Malzemeler:

Dışı için:

  • 2 paket yulaflı veya kepekli bisküvi

İçi için:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket krem şanti
  • 3 adet muz ya da yarım kilo çilek

Muhallebisi için:

  • 1 su bardağı un
  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Nasıl yapılır?

Nasıl yapılır?

  1. Yulaflı veya kepekli bisküvileri rondoda çekerek kırıntı haline getirin ve bunları fırın tepsisine serpiştirin.
  2. Muhallebi için gerekli olan malzemeleri bir tencereye alın ve sürekli karıştırarak pişirin.
  3. Muhallebi kıvam aldığında ocaktan alın ve fırın tepsisindeki bisküvilerin üzerine dökerek düzleştirin. Streç film ile kapatarak buzdolabında en az 1 saat bekletin.
  4. Ayrı bir kapta, süt ile krem şantiyi çırpın ve soğuyan muhallebinin üzerine sürün.
  5. Tatlıyı tekrar buzdolabına koyun ve en az 3-4 saat, tercihen bir gece boyunca dinlendirin.
  6. Dilimleyerek servis yapmadan önce üzerini muz dilimleriyle süsleyin.

Bu lezzet şölenini dilimlerken dikkatlice kesin ve her lokmada İbiza’nın tazelik ve coşkusunu hissedin. Afiyet olsun!

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

Ev Yapımı Fındık Ezmesi Tarifi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.