DOLAR

34,2452$% 0.28

EURO

37,6376% -0.37

STERLİN

45,0841£% 0

GRAM ALTIN

2.921,73%0,22

ÇEYREK ALTIN

4.978,00%0,00

TAM ALTIN

19.847,00%-0,02

ONS

2.653,23%-0,08

BİST100

9.109,34%2,37

BİTCOİN

฿%

LİTECOİN

Ł%

ETHEREUM

Ξ%

RİPPLE

%

TETHER

$%

İmsak Vakti a 05:30
İstanbul AÇIK 27°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Ev Yapımı Fındık Ezmesi Tarifi

Fındık Ezmesi Tarifi

Fındık Ezmesi Tarifi

Fındık ezmesini evde yapmak isteyenler için pratik bir tarif hazırladık. Artık hazır almanıza gerek kalmayacak, lezzetli bir fındık ezmesini kolayca yapabileceksiniz.

Malzemeler:

  • 2 su bardağı kavrulmuş fındık
  • 2 yemek kaşığı bal veya akçaağaç şurubu
  • 1 çay kaşığı tuz (isteğe bağlı)
  • 1-2 yemek kaşığı bitkisel yağ (hindistancevizi yağı tercih edilebilir)

Yapılışı:

  1. Fındıkları blender veya mutfak robotunda iyice çekene kadar öğütün. Yaklaşık 5-10 dakika sürebilir.
  2. Fındıklar kremsi bir kıvama geldiğinde bal veya akçaağaç şurubunu ekleyin, biraz daha karıştırın. Tuz eklemek isterseniz bu adımı atlamayın.
  3. Karışım yoğunsa, biraz bitkisel yağ ekleyerek kıvamı ayarlayın. Hindistancevizi yağı seçerseniz fındık ezmesine hafif bir aroma katacaktır.
  4. Fındık ezmesini cam bir kavanoza alın ve buzdolabında saklayın.

Fındık ezmesi tarifi tamamlandı! Bu nefis ezmeyle kahvaltıda ekmeğin üzerine sürerek ya da meyvelerle birlikte tüketebilir, kurabiyelerin arasına veya tatlı tariflerinde kullanabilirsiniz. Afiyet olsun!

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

Ispanaklı Kiş Tarifi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.