DOLAR

34,2526$% 0.3

EURO

37,6655% -0.36

STERLİN

45,0346£% -0.03

GRAM ALTIN

2.920,16%0,16

ÇEYREK ALTIN

4.974,00%-0,14

TAM ALTIN

19.837,00%-0,13

ONS

2.651,48%-0,16

BİST100

9.109,34%2,37

BİTCOİN

฿%

LİTECOİN

Ł%

ETHEREUM

Ξ%

RİPPLE

%

TETHER

$%

İmsak Vakti a 05:30
İstanbul AÇIK 27°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Ispanaklı Kiş Tarifi

Ispanaklı kiş, sağlıklı ve lezzetli bir sebze tartı olarak sofralarınıza renk katacak harika bir seçenek! Taze ıspanak, beyaz peynir ve nefis bir hamurun mükemmel uyumuyla hazırlanan bu tarif, göz dolduran bir görünümün yanı sıra lezzetli bir deneyim sunuyor.

Malzemeler:

  • 2 su bardağı un
  • 125 gram tereyağı (soğuk ve küp şeklinde kesilmiş)
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 su bardağı soğuk su (gerektiğinde biraz daha ekleyebilirsiniz)

İç Harcı:

İç Harcı:

  • 300 gram taze ıspanak (yıkanmış ve doğranmış)
  • 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • Tuz ve karabiber (damak zevkinize göre)

Yapılışı:

Yapılışı:

  1. Hamur için unu geniş bir karıştırma kabına alın. Üzerine tuz ve sirkeyi ekleyin. Soğuk tereyağını ekleyip unla karıştırın.
  2. Azar azar soğuk su ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Streç filme sarıp buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin.
  3. Hamur dinlendikten sonra, tart kalıbını yağlayın ve hamuru kalıba yayın. Kalıbın kenarlarına bastırarak düzeltin ve fazla kenarları kesin.
  4. Ispanakları yıkayın ve doğrayın. Soğanı ince bir şekilde doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtın, soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Ispanakları ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  5. Bir kasede yumurtaları çırpın, sütü ekleyin. Rendelenmiş beyaz peyniri ekleyip karıştırın. Pişen ıspanakları da ekleyip karıştırın.
  6. Hazırladığınız iç harcı tart hamurunun üzerine dökün.
  7. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. (Yaklaşık 35-40 dakika)
  8. Pişen ıspanaklı kişi, fırından çıkınca biraz dinlendirip dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun!

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

Tutmaç Çorbası: Geleneksel Bir Lezzet

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.