Öncelikle unu geniş bir kaba eleyin ve ortasını havuz şeklinde açın.
Sirke, tuz, yağ ve suyun yarısını ekleyip çatalla topaklanmaya başlayıncaya kadar karıştırın.
Kalan suyu kıvamına göre ekleyin ve hafifçe unlanmış bir tezgahın üzerinde açın.
Yumuşak ama ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar birkaç dakika yoğurun ve streç filme sarıp en az 20 dakika dinlenmeye bırakın.
Yapılışı
Orta ateşteki bir tavada soğanı, pırasayı, sarımsağı soteleyin ve bir kaba alın.
Beyaz peynir, maydanozu ve baharatları ilave edip güzelce harmanlayın.
Hamuru 6 parçaya ayırın ve ilk açtığınız yufkayı kullanacağınız tepsinin kenarlarından taşacak büyüklükte açıp ve tepsinin üzerine yerleştirin.
Zemine yerleştirdiğiniz 2., 3. ve 4. yufkayı açtıktan sonra üzerlerine yağ sürüp peynir serpin.
Üstüne yağ sürüp peynir serptiğiniz yufkaları karşılıklı iki kenarından sıkıştırarak toplayın ve tepsinin zeminine kenardan içe doğru 3 yufkayı yerleştirin.
4. ve 5. yufkaları da aynı şekilde düzenleyip bu kez sadece tepsinin kenarlarına dizin.
Ortada oluşan boşluğa da tavadaki harcı döküp güzelce yayın ve zeytinyağı ile çırptığınız yumurta sarısını yufkalara sürün.
Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
Fırından çıkan zelnik servise hazır. Afiyet olsun!
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.