DOLAR

32,1909$% 0.16

EURO

35,0593% 0.14

STERLİN

41,2422£% 0.29

GRAM ALTIN

2.432,18%0,13

ÇEYREK ALTIN

3.951,00%1,23

TAM ALTIN

15.804,00%1,21

ONS

2.352,12%0,06

BİST100

10.656,96%-0,18

BİTCOİN

฿%

LİTECOİN

Ł%

ETHEREUM

Ξ%

RİPPLE

%

TETHER

$%

İmsak Vakti a 02:00
İstanbul PARÇALI BULUTLU 16°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Zelnik Tarifi

Zelnik için Malzemeler:

  • 7 su bardağı Un
  • 1 Yemek Kaşığı Tuz
  • 3 Yemek Kaşığı Yağ
  • 250 Gram Tereyağı
  • 1 Yumurta sarısı (üzeri için)
  • 1 Bardak Su
  • 1 Çay Kaşığı Sirke

İç harcı için:

  • 1 adet soğan
  • 2 adet pırasa
  • 2 diş sarımsak
  • 200 gr beyaz peynir
  • 1 demet maydanoz
  • sıvı yağ
  • tuz
  • karabiber

Hazırlık

         

  • Zelnik tarifi
  • Öncelikle unu geniş bir kaba eleyin ve ortasını havuz şeklinde açın.
  • Sirke, tuz, yağ ve suyun yarısını ekleyip çatalla topaklanmaya başlayıncaya kadar karıştırın.
  • Kalan suyu kıvamına göre ekleyin ve hafifçe unlanmış bir tezgahın üzerinde açın.
  • Yumuşak ama ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar birkaç dakika yoğurun ve streç filme sarıp en az 20 dakika dinlenmeye bırakın.

Yapılışı

  • Orta ateşteki bir tavada soğanı, pırasayı, sarımsağı soteleyin ve bir kaba alın.
  • Beyaz peynir, maydanozu ve baharatları ilave edip güzelce harmanlayın.
  • Hamuru 6 parçaya ayırın ve ilk açtığınız yufkayı kullanacağınız tepsinin kenarlarından taşacak büyüklükte açıp ve tepsinin üzerine yerleştirin.
  • Zemine yerleştirdiğiniz 2., 3. ve 4. yufkayı açtıktan sonra üzerlerine yağ sürüp peynir serpin.
  • Üstüne yağ sürüp peynir serptiğiniz yufkaları karşılıklı iki kenarından sıkıştırarak toplayın ve tepsinin zeminine kenardan içe doğru 3 yufkayı yerleştirin.
  • 4. ve 5. yufkaları da aynı şekilde düzenleyip bu kez sadece tepsinin kenarlarına dizin.
  • Ortada oluşan boşluğa da tavadaki harcı döküp güzelce yayın ve zeytinyağı ile çırptığınız yumurta sarısını yufkalara sürün.
  • Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
  • Fırından çıkan zelnik servise hazır. Afiyet olsun!

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

Pırasalı Börek Tarifi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.