DOLAR

38,8949$% 0.36

EURO

43,4533% -0.25

STERLİN

51,6683£% -0.22

GRAM ALTIN

3.999,77%-0,80

ÇEYREK ALTIN

6.654,00%0,01

TAM ALTIN

26.535,00%0,01

ONS

3.202,00%-1,14

BİST100

9.668,36%1,33

BİTCOİN

฿%

LİTECOİN

Ł%

ETHEREUM

Ξ%

RİPPLE

%

TETHER

$%

İmsak Vakti a 02:00
İstanbul HAFİF YAĞMUR 16°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Tutmaç Çorbası: Geleneksel Bir Lezzet

Tutmaç Çorbası, soğuk kış günlerinde sıcacık bir çorba olarak sofralara lezzet ve keyif katıyor. Özellikle yöresel tatlar arayanlar için ideal bir seçenek olan bu çorba, Türk mutfağının zengin ve doyurucu lezzetlerinden biridir. Hem yapımı kolay hem de bol malzeme seçenekleriyle evde rahatlıkla hazırlanabilir.

Tutmaç Çorbası Tarifi

Tutmaç Çorbası Tarifi

  • Malzemeler:
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı erişte
  • 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek (haşlama suyunu süzün)
  • 1 adet soğan
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Tuz

Terbiye için:

  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1,5 su bardağı yoğurt

Hazırlık:

Bir tencereye su koyarak kaynatın. Kaynar suya tuz, haşlanmış nohut, haşlanmış yeşil mercimek ve erişte ekleyerek pişirin. Erişteler yumuşayınca terbiyeyi hazırlayın.

Terbiye malzemelerini ılık çorba suyundan azar azar ekleyerek ılıtın. Erişteler pişince terbiyeyi çorbaya ekleyip karıştırın. Son olarak, kavrulmuş soğan ve nane karışımını ekleyerek kaynatın.

Çorbayı servis yapmadan önce 8-10 dakika daha kısık ateşte kaynatın. Tutmaç Çorbası sıcak olarak servise hazır hale gelmiş olacak. Afiyet olsun!

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

Patates Mantısı Tarifi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.