DOLAR

32,2677$% -0.15

EURO

35,0410% 0.61

STERLİN

41,4567£% 0.51

GRAM ALTIN

2.421,36%0,61

ÇEYREK ALTIN

3.920,00%0,30

TAM ALTIN

15.604,00%0,28

ONS

2.326,16%0,42

BİST100

10.165,52%1,14

BİTCOİN

฿%

LİTECOİN

Ł%

ETHEREUM

Ξ%

RİPPLE

%

TETHER

$%

Yatsı Vakti a 22:33
İstanbul AÇIK 32°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Tutmaç Çorbası ve Lezzet Dolu Yöresel Tatlar

Soğuk kış günlerinde sıcacık bir çorba olan Tutmaç Çorbası, geleneksel Türk mutfağının zengin lezzetlerinden biridir. Ev yapımı lezzet arayanlar için ideal bir seçenektir. Ailece veya misafirlerle paylaşıldığında sofraya sıcak bir atmosfer katarken, damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakır.

Tutmaç Çorbası Tarifi

Tutmaç Çorbası Tarifi

Tutmaç çorbası için gerekli malzemeler şunlardır:

  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı erişte
  • 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek (haşlama suyunu süzün)
  • 1 adet soğan
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Tuz

Terbiye için:

  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1,5 su bardağı yoğurt

Hazırlık: Bir tencereye 5-6 su bardağı su koyun ve kaynatın. Kaynayan suya tuz, haşlanmış nohut, haşlanmış yeşil mercimek ve erişteleri ekleyin. Erişteler pişene kadar çorbayı kaynatmaya devam edin. Yeşil mercimekleri haşlarken biraz diri bırakın. Terbiye malzemelerini çırpın. Terbiyeyi ılık çorba suyundan azar azar ekleyerek ılıtın. Erişteler pişince, terbiyeyi çorbanın içine karıştırarak ekleyin. 2-3 dakika daha karıştırarak kaynatın ve ardından altını kısın. Soğanları sıvı yağda kavurun, naneyi ekleyin ve karışımı çorbaya ekleyin. Son olarak, 8-10 dakika daha kaynatıp altını kapatın. Tutmaç çorbası servise hazırdır. Afiyet olsun!

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

İçli Köftenin Püf Noktaları

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.