34,2493$% 0.29
37,6813€% -0.37
45,0650£% 0
2.920,23%0,16
4.974,00%-0,12
19.834,00%-0,11
2.652,54%-0,12
9.109,34%2,37
฿%
Ł%
Ξ%
%
$%
Soğuk kış günlerinde sıcacık bir çorba olan Tutmaç Çorbası, geleneksel Türk mutfağının zengin lezzetlerinden biridir. Ev yapımı lezzet arayanlar için ideal bir seçenektir. Ailece veya misafirlerle paylaşıldığında sofraya sıcak bir atmosfer katarken, damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakır.
Tutmaç çorbası için gerekli malzemeler şunlardır:
Terbiye için:
Hazırlık: Bir tencereye 5-6 su bardağı su koyun ve kaynatın. Kaynayan suya tuz, haşlanmış nohut, haşlanmış yeşil mercimek ve erişteleri ekleyin. Erişteler pişene kadar çorbayı kaynatmaya devam edin. Yeşil mercimekleri haşlarken biraz diri bırakın. Terbiye malzemelerini çırpın. Terbiyeyi ılık çorba suyundan azar azar ekleyerek ılıtın. Erişteler pişince, terbiyeyi çorbanın içine karıştırarak ekleyin. 2-3 dakika daha karıştırarak kaynatın ve ardından altını kısın. Soğanları sıvı yağda kavurun, naneyi ekleyin ve karışımı çorbaya ekleyin. Son olarak, 8-10 dakika daha kaynatıp altını kapatın. Tutmaç çorbası servise hazırdır. Afiyet olsun!
İçli Köftenin Püf Noktaları
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.