DOLAR

32,8454$% -0.05

EURO

35,7317% -0.01

STERLİN

42,5874£% 0.11

GRAM ALTIN

2.543,85%0,38

ÇEYREK ALTIN

4.180,00%0,43

TAM ALTIN

16.745,00%0,42

ONS

2.408,97%0,01

BİST100

11.089,53%-0,74

BİTCOİN

฿%

LİTECOİN

Ł%

ETHEREUM

Ξ%

RİPPLE

%

TETHER

$%

İmsak Vakti a 02:00
İstanbul AÇIK 30°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

İçli Köftenin Püf Noktaları

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan içli köfte, incelik gerektiren bir yemektir. İşte içli köfteyi mükemmel hale getirmenin püf noktaları:

  • İnce bulgur yerine köftelik bulgur tercih edilmelidir.
  • İç harcın kıvamı, sulu olmayacak şekilde ayarlanmalıdır.
  • Hamurunun kıvamı ele yapışmayacak şekilde olmalıdır.

İçli Köfte Tarifi

Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan içli köfte, özen isteyen bir tarif. İşte içli köfte tarifi detayları:

Dışı için:

  • 1.5 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağından biraz az un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı soğuk su

İçi için:

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 300 gr kıyma
  • 3 orta boy soğan
  • Yarım tatlı kaşığı salça
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 küçük çay bardağı ceviz (isteğe bağlı)
  • Tuz, pul biber, karabiber

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ

Yapılışı:

İlk adım olarak, ince doğranmış soğanları sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar kavurun. Kıyma kavrulduktan sonra salçayı ekleyip 3 dakika daha kavurun. Baharatları, tuzu, cevizi ve maydanozu ekleyip ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Diğer yanda, bulguru ıslatıp irmik, salça, baharatlar ve tuz ekleyerek yoğurun. Unu ekleyip tekrar yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp iç harcı ekleyerek şekillendirin. Kızgın yağda kızartın ve servis yapın. Afiyet olsun!

İçli Köftenin Püf Noktaları

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

İçli Köftenin Püf Noktaları