DOLAR

34,2452$% 0.28

EURO

37,6376% -0.37

STERLİN

45,0841£% 0

GRAM ALTIN

2.921,73%0,22

ÇEYREK ALTIN

4.978,00%0,00

TAM ALTIN

19.847,00%-0,02

ONS

2.653,23%-0,08

BİST100

9.109,34%2,37

BİTCOİN

฿%

LİTECOİN

Ł%

ETHEREUM

Ξ%

RİPPLE

%

TETHER

$%

İmsak Vakti a 02:00
İstanbul AÇIK 24°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Ev Yapımı Elmalı Turta Tarifi

İşte lezzetli ve pratik bir ev yapımı elmalı turta tarifi:

Malzemeler:

  • 2 adet büyük boy elma
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım limonun suyu
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım su bardağı rendelenmiş ceviz
  • Yarım çay bardağı kuru üzüm (isteğe bağlı)
  • 2 adet hazır turta hamuru
  • 1 adet yumurta sarısı (üzerine sürmek için)

Yapılışı:

Yapılışı:

  • Öncelikle elmaları soyun, çekirdeklerini çıkarın ve küp şeklinde doğrayın.
  • Bir tencereye doğradığınız elmaları, toz şekeri, tarçını, limon suyunu ve suyu ekleyin.
  • Elmalar yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. Ara sıra karıştırarak suyunu çekene kadar pişirin.
  • Pişen elmalı karışıma ceviz ve kuru üzümü ekleyin. Karıştırıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • Fırınınızı 180 dereceye ısıtın.
  • Turta hamurlarını tezgaha alın ve rulo halindeki hamurları açın.
  • Açtığınız hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
  • Soğuyan elmalı harcı milföy hamurlarının üzerine eşit şekilde yayın.
  • Turta hamurlarının kenarlarını içe doğru katlayarak turta şekli verin.
  • Yumurta sarısını biraz suyla çırpın ve turta kenarlarına sürün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
  • Fırından çıkardıktan sonra ılımaya bırakın ve dilimleyerek servis yapın.

Hazırlama süresi: Yaklaşık 45 dakika

Pişirme süresi: Yaklaşık 25-30 dakika

Not: Tarifte verilen miktarlar 6-8 kişilik bir turta için yeterlidir. Afiyet olsun!

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

Harika ve Gerçeküstü Manzaralarla Dolu Dünya

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.