DOLAR

38,1588$% 0.3

EURO

43,6101% 1.61

STERLİN

50,0663£% 1.39

GRAM ALTIN

3.957,73%2,27

ÇEYREK ALTIN

6.483,00%1,90

TAM ALTIN

25.853,00%1,89

ONS

3.236,86%1,97

BİST100

9.380,95%0,45

BİTCOİN

฿%

LİTECOİN

Ł%

ETHEREUM

Ξ%

RİPPLE

%

TETHER

$%

İmsak Vakti a 02:00
İstanbul AZ BULUTLU
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Ev Yapımı Pişmaniye Tarifi

Ev yapımı pişmaniye yapmak, geleneksel bir tatlı tarifini özel bir lezzete dönüştürmenin harika bir yoludur. İşte sizin için kolayca hazırlayabileceğiniz nefis pişmaniye tarifi:

Malzemeler:

  • 2 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker (ayrıca)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü

Yapılışı:

Yapılışı:

  1. İlk olarak, şeker, su, süt, sirke ve tuzu bir tencereye koyun ve orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırın.
  2. Şeker eridikten sonra irmiği ekleyin ve karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
  3. Bir yandan başka bir tencerede sıvı yağ, unu ve toz şekeri kısık ateşte kavurun.
  4. İrmikli karışıma kavrulmuş unlu karışımı ekleyin ve karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
  5. Pişmaniye kıvamına gelince vanilya özütünü ekleyin ve karıştırın.
  6. Karışımı ocaktan alın ve ılınmaya bırakın.
  7. Ilınan karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayarak şekil verin.
  8. Pişmaniye şeklini aldıktan sonra üzerine isteğe göre hindistancevizi ya da kakao serperek süsleyebilirsiniz.
  9. Pişmaniye parçalarını streç filmle sararak buzdolabında birkaç saat dinlendirin.
  10. Dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Bu ev yapımı pişmaniye tarifiyle, sevdiklerinize lezzetli bir tatlı sürprizi yapabilirsiniz. Deneyerek kendiniz de yapabilirsiniz. Kolay gelsin!

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

Sağlık Dolu Siyah Turp

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.