DOLAR

39,0321$% 0.29

EURO

44,3645% 0.71

STERLİN

52,9079£% 0.97

GRAM ALTIN

4.222,07%2,41

ÇEYREK ALTIN

6.886,00%1,98

TAM ALTIN

27.453,00%1,95

ONS

3.364,77%2,13

BİST100

9.356,04%-1,26

BİTCOİN

฿%

LİTECOİN

Ł%

ETHEREUM

Ξ%

RİPPLE

%

TETHER

$%

İmsak Vakti a 02:00
İstanbul AZ BULUTLU 23°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Fransa’dan Esintiler: Ev Yapımı Eklere Davet

Fransız pastanelerinden fırlamışçasına lezzetli ev yapımı ekleler tarifiyle, misafirlerinizi şımartmaya hazır olun. Çay saatinize veya özel davetlerinize renk katacak bu tarif, adım adım hazırlanışıyla sizi mest edecek.

Gerekli Malzemeler

Gerekli Malzemeler

Hamur için:

  • 1 su bardağı su
  • 1/2 su bardağı tereyağı veya margarin
  • 1/4 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı un
  • 4 adet büyük boy yumurta

Krema için:

  • 2 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü

Kaplama için:

  • Yarım su bardağı çikolata sosu (isteğe bağlı)
  • Pudra şekeri (üzeri için)

Hazırlanışı

  1. Öncelikle hamur için suyu, tereyağını veya margarini ve tuzu bir tencerede kaynatın.
  2. Kaynamaya başladıktan sonra unu ekleyin ve kısık ateşte karıştırarak hamurun top gibi toplanmasını sağlayın. Bu aşamada hamurun tencereye yapışmamasına dikkat edin.
  3. Hamur biraz soğuduktan sonra, birer birer yumurtaları ekleyerek iyice karıştırın. Her yumurta ekledikten sonra hamuru güzelce karıştırın ve kıvamının yumuşak ama yapışkan olmasını sağlayın.
  4. Hazırladığınız hamuru sıkma torbasına doldurun ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine parmak şekli vererek sıkın.
  5. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin. Hamurların üzeri kızarana kadar kontrol edin ve fırından çıkarın.
  6. Krema için; bir tencerede sütü kaynatın. Ayrı bir kapta yumurta, şeker, mısır nişastası ve unu iyice çırpın.
  7. Kaynamakta olan sütten biraz alıp, yumurtalı karışıma ekleyerek karıştırın. Ardından bu karışımı tencereye dökün ve kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin. Vanilya özütünü ekleyin ve ocaktan alın.
  8. Pişen hamurları ortadan kesin ve içlerine hazırladığınız kremayı doldurun.
  9. Üzerlerine çikolata sosu veya pudra şekeri serpiştirerek servis yapın.
  10. Afiyet olsun!

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

İbiza Tatlısı Tarifi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.