DOLAR

34,7255$% 0

EURO

36,5035% -0.02

STERLİN

43,9908£% 0.05

GRAM ALTIN

2.943,87%0,02

ÇEYREK ALTIN

4.856,00%0,04

TAM ALTIN

19.423,00%0,05

ONS

2.638,63%0,07

BİST100

9.681,11%0,30

BİTCOİN

3311976฿%-2.01151

LİTECOİN

4732.35Ł%15.78197

ETHEREUM

125079Ξ%-2.59763

RİPPLE

92.55%23.22805

TETHER

34.7$%-0.07119

İmsak Vakti a 02:00
İstanbul KAPALI 11°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Patates Oturtma Tarifi

Malzemeler:

  • 4-5 adet patates

Kıymalı Harç İçin:

  • 500 gram orta yağlı kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 adet sivri biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 adet domates
  • Bir tutam doğranmış maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri İçin:

  • 250 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri soyup ince halkalar halinde doğrayın.
  • Fırın tepsisine yayıp üzerine zeytinyağı ve tuz ilave edip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika boyunca ön pişirme yapın.
  • Orta boy bir tencereye zeytinyağı ve tereyağını ilave edip kızdırın.
  • Kıymayı ilave edip suyunu çekip renk alana kadar kavurma işlemine devam edin.
  • Suyunu çeken kıymanın içerisine rendelenmiş sarımsak ve yemeklik doğranmış olan soğanı ilave edin.
  • Karıştırmaya devam edin.
  • Küp küp doğramış olduğunuz domatesleri, ince kıydığımız biberleri ve salçayı da ilave ederek karıştırmaya devam edin.
  • Domatesler suyunu salıp biberler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.
  • Ocağı orta ateşe alıp baharatları ilave edip karıştırın.
  • Kapağını kapatıp yaklaşık 10 dakika kadar pişirdikten sonra ocaktan alın.
  • Borcamın altını yağladıktan sonra patateslerin yarısını borcamın tabanına dizin.
  • Hazırladığınız kıymalı harcı patateslerin üzerine eşit bir şekilde yayın.
  • Patateslerin diğer yarısını da kıymalı harcın üzerine güzelce yaydıktan sonra üzerine rendelenmiş kaşar peynirini de en üste ilave edin.
  • Borcamın üzerini folyo ile kapatıp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında patatesler pişene kadar bekletin.
  • 20 dakikanın sonunda patateslerin kızarması için borcamın üzerindeki folyoyu çıkartıp 10 dakika kadar pişirin.
  • Patates oturtmanız servise hazır hale geldiğinde üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

Yumurtasız Kurabiye Tarifi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.