DOLAR

34,2526$% 0.3

EURO

37,6655% -0.36

STERLİN

45,0346£% -0.03

GRAM ALTIN

2.920,16%0,16

ÇEYREK ALTIN

4.974,00%-0,14

TAM ALTIN

19.837,00%-0,13

ONS

2.651,48%-0,16

BİST100

9.109,34%2,37

BİTCOİN

฿%

LİTECOİN

Ł%

ETHEREUM

Ξ%

RİPPLE

%

TETHER

$%

İmsak Vakti a 05:30
İstanbul AÇIK 27°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Yufka Ustalarının Sırrı

Yufka ustalarının gizli formülü, yılların deneyimi ve incelikle belirlenmiş malzemelerden oluşuyor. Geleneksel yöntemlerle hazırlanan yufkalar, özel karışımlar ve belirli bir hamur yoğurma tekniği ile özenle şekillendiriliyor. İncecik açılan, elastik yapısıyla yırtılmadan kolayca yufkalar elde ediliyor.

Yufka Açma İpuçları

Yufka Açma İpuçları

  • Hamurun dinlendirilmesi önemlidir; dinlendirilen hamur, elastikiyet kazanarak yufkanın kolayca açılmasını sağlar.
  • Yufka açarken kurumasını önlemek için yufkaları nemli bir bezle örtmek yararlıdır.
  • Yufkaları ıslatmanın ve tuzlu suda hafifçe haşlamanın yırtılma riskini azalttığı bilinmektedir.

Yufka Tarifi

Yufka Tarifi

Malzemeler:

  • 1 kg un
  • 1 yemek kaşığı silme tuz
  • Su

Yapılışı:

Unu ve tuzu karıştırarak hamuru yoğurun. Hamurun kıvamı normal bir hamur kıvamına gelene kadar yoğrulmalıdır. Bezeler halinde ayırdığınız hamuru ince yufka şeklinde açın. Yufkaları saca sererek katlayın ve pişirin. Pişen yufkaları suyla hafifçe ıslatıp katlayarak servis yapın.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

Berry Hibiscus İçeceği Tarifi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.