DOLAR

42,1287$% 0,23

EURO

48,5870% 0,44

STERLİN

55,2602£% 0,24

GRAM ALTIN

5.432,79%0,82

ÇEYREK ALTIN

9.105,00%0,61

TAM ALTIN

36.309,00%0,61

ONS

4.004,92%0,62

BİST100

11.085,68%0,11

BİTCOİN

฿%

LİTECOİN

Ł%

ETHEREUM

Ξ%

RİPPLE

%

TETHER

$%

Sabah Vakti a 02:00
İstanbul PARÇALI BULUTLU 17°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
Güncellenme - Nisan 15, 2024 09:10
Yayınlanma - Nisan 15, 2024 09:10

Bitkisel Protein Kaynağıyla Lezzetli Bir Alternatif: Kıymasız Sarımsaklı Köfte Tarifi

Geleneksel köfte tariflerinde genellikle kıyma kullanılır. Ancak günümüzde et tüketimini azaltma eğilimi ve bitkisel protein kaynaklarını tercih etme trendiyle birlikte kıymasız köfte tarifleri de popülerlik kazanmaktadır. Bu tarif, hem etik kaygıları gözeten hem de sağlık açısından tercih edilen bir seçenek sunmaktadır.

Malzemeler:

Malzemeler:

  • 2,5 su bardağı bulgur
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 kaşık biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay bardağı un

Sos İçin:

Sos İçin:

  • 4 diş sarımsak
  • Limon tuzu
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 4 adet büyük boy domates
  • Tuz, pul biber
  • Maydanoz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı:

Bulgur ve irmiği bir kaba koyun ve üzerini geçmeyecek şekilde soğuk su ekleyin. Malzemelerin suyu çekmesini bekleyin. Salça, tuz ve pul biberi ekleyerek karıştırın. Unu da ekleyip yoğurmaya başlayın. Karışımı şekil vererek köfteler haline getirin. Tencerede su kaynatıp köfteleri pişirin.

Ayrı bir tencerede domatesleri rendeleyin. Sarımsakları dövün ve sos için gerekli malzemeleri ekleyip karıştırın. Pişen köftelerin suyunu süzüp sosu üzerlerine gezdirin. Maydanozla süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun!

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

Patlıcan Güveç Tarifi ve Yanına Ne Gider?

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.