39,5008$% 0.58
45,7610€% 0.66
53,6701£% 0.48
4.352,87%0,85
7.148,00%2,71
28.510,00%2,74
3.439,35%0,27
9.311,88%-2,19
฿%
Ł%
Ξ%
%
$%
Başlıklar
Geleneksel köfte tariflerinde genellikle kıyma kullanılırken, son zamanlarda bitkisel protein kaynaklarını tercih etme eğilimi artıyor. Bu sebeple, kıymasız köfte tarifleri hem sağlık açısından hem de etik kaygıları göz önünde bulunduranlar için ideal bir seçenek haline geliyor.
Bulgur ve irmiği bir kaba koyun ve üzerini geçmeyecek kadar soğuk su ekleyin. Malzemelerin suyu çekmesini bekleyin. Sonrasında, salça, tuz ve pul biberi ekleyerek malzemeleri yoğurmaya başlayın. Karışıma kıvam geldiğinde unu ekleyip tekrar yoğurun. Yoğurduğunuz karışımdan küçük parçalar alarak yuvarlayın ve hafifçe bastırarak köfte şekli verin.
Bir tencerede su kaynatın ve içine hazırladığınız köfteleri ekleyerek 10-15 dakika pişirin. Ancak, fazla pişirmemeye dikkat edin. Ayrı bir tencerede domatesleri rendeleyin. Dövülmüş sarımsakları, limon tuzunu, pul biberi, tuzu, biber salçasını ve sıvı yağı ekleyerek sosu hazırlayın. Pişen köftelerin suyunu süzün ve üzerlerine hazırladığınız sosu dökün. Son olarak, maydanozla süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun!
Patatesli Kabak Mücver Tarifi
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.