DOLAR

32,2780$% -0.15

EURO

35,0633% 0.69

STERLİN

41,4982£% 0.58

GRAM ALTIN

2.420,65%0,58

ÇEYREK ALTIN

3.918,00%0,23

TAM ALTIN

15.599,00%0,23

ONS

2.327,38%0,48

BİST100

10.165,52%1,14

BİTCOİN

฿%

LİTECOİN

Ł%

ETHEREUM

Ξ%

RİPPLE

%

TETHER

$%

Yatsı Vakti a 22:33
İstanbul AÇIK 32°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Kıymasız Sarımsaklı Köfte Tarifi

Geleneksel Köfte Tariflerine Alternatif: Kıymasız Sarımsaklı Köfte

Geleneksel Köfte Tariflerine Alternatif: Kıymasız Sarımsaklı Köfte

Geleneksel köfte tariflerinde genellikle kıyma kullanılırken, son zamanlarda bitkisel protein kaynaklarını tercih etme eğilimi artıyor. Bu sebeple, kıymasız köfte tarifleri hem sağlık açısından hem de etik kaygıları göz önünde bulunduranlar için ideal bir seçenek haline geliyor.

Sarımsaklı Köfte Tarifi

Sarımsaklı Köfte Tarifi

  • Malzemeler:
    • 2,5 su bardağı bulgur
    • 1 su bardağı irmik
    • 1 yemek kaşığı biber salçası
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 tatlı kaşığı pul biber
    • 1 çay bardağı un
  • Sos İçin:
    • 4 diş sarımsak
    • Limon tuzu
    • 1 yemek kaşığı biber salçası
    • 4 adet büyük boy domates
    • Tuz, pul biber
    • Maydanoz
    • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yapılışı:
  • Bulgur ve irmiği bir kaba koyun ve üzerini geçmeyecek kadar soğuk su ekleyin. Malzemelerin suyu çekmesini bekleyin. Sonrasında, salça, tuz ve pul biberi ekleyerek malzemeleri yoğurmaya başlayın. Karışıma kıvam geldiğinde unu ekleyip tekrar yoğurun. Yoğurduğunuz karışımdan küçük parçalar alarak yuvarlayın ve hafifçe bastırarak köfte şekli verin.

    Bir tencerede su kaynatın ve içine hazırladığınız köfteleri ekleyerek 10-15 dakika pişirin. Ancak, fazla pişirmemeye dikkat edin. Ayrı bir tencerede domatesleri rendeleyin. Dövülmüş sarımsakları, limon tuzunu, pul biberi, tuzu, biber salçasını ve sıvı yağı ekleyerek sosu hazırlayın. Pişen köftelerin suyunu süzün ve üzerlerine hazırladığınız sosu dökün. Son olarak, maydanozla süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun!

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

Patatesli Kabak Mücver Tarifi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.