DOLAR

32,4905$% 0.23

EURO

34,6027% 0.28

STERLİN

40,5173£% 0.34

GRAM ALTIN

2.478,12%-0,19

ONS

2.371,43%-0,48

BİST100

9.555,55%-1,28

İmsak Vakti a 02:00
İstanbul AÇIK 22°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Patatesli Kabak Mücver Tarifi

Kabak ve patatesin muhteşem uyumuyla ortaya çıkan, Türk mutfağının sevilen lezzeti olan patatesli kabak mücver, hem sağlıklı hem de doyurucu bir tariftir. Bu pratik tarifle evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu lezzet, sofralarınıza renk katacak. İşte, patatesli kabak mücver tarifinin detayları ve püf noktaları…

Malzemeler:

Malzemeler:

  • 2 orta boy kabak
  • 1 orta boy patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet yumurta
  • 3 dal yeşil soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet taze nane
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı un

Hazırlık:

Hazırlık:

Kabakları ve patatesi rendeleyin. Kabakların suyunu iyice sıkarak fazla nemi alın. Soğanı rendeleyin ve suyunu sıkarak ayrı bir kapta bekletin. Yeşil soğanı, maydanozu, dereotunu ve taze naneyi ince ince doğrayın. Karıştırma kabına yumurtaları kırın. Üzerine tuz, karabiber, pul biber, kabartma tozu ve unu ekleyerek karıştırın.

Hazırladığınız karışıma rendelenmiş kabakları, patatesi, rendelenmiş soğanı ve doğranmış yeşillikleri ilave edin. Tüm malzemeleri bir kaşık yardımıyla nazikçe karıştırın. Kızartma tavasına sıvı yağ koyun ve kızdırın. Hazırladığınız karışımdan kaşık yardımıyla alarak kızgın yağa dökün.

Alt tarafı kızardığında mücverleri dikkatlice çevirerek her iki tarafını da kızartın. Kızaran mücverleri fazla yağını süzerek kağıt havlu serilmiş bir tabağa alın. Tüm malzemeyi aynı şekilde işleyene kadar işlemi tekrarlayın. Patatesli kabak mücveriniz hazır! Sıcak veya ılık olarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

Tutmaç Çorbası ve Lezzet Dolu Yöresel Tatlar

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.