DOLAR

34,2526$% 0.3

EURO

37,6655% -0.36

STERLİN

45,0346£% -0.03

GRAM ALTIN

2.920,16%0,16

ÇEYREK ALTIN

4.974,00%-0,14

TAM ALTIN

19.837,00%-0,13

ONS

2.651,48%-0,16

BİST100

9.109,34%2,37

BİTCOİN

฿%

LİTECOİN

Ł%

ETHEREUM

Ξ%

RİPPLE

%

TETHER

$%

İmsak Vakti a 05:30
İstanbul AÇIK 27°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Etli Patlıcan Güveç Tarifi ve Yanında Ne Gider?

Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olan patlıcan güveç, pratik ve lezzetli bir seçenektir. Özellikle iftar sofralarının vazgeçilmezlerinden biridir. İşte, adım adım etli patlıcan güveç tarifi:

Malzemeler:

Malzemeler:

  • Yarım kilo kadar kuşbaşı et
  • 2 adet büyük boy patlıcan
  • 1 adet sivri biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Domates ve biber salçası
  • Istenilen baharatlar (karabiber, kimyon vb.)
  • Tuz
  • Sıvı yağ
  • 2 adet domates

Yapılışı:

Yapılışı:

Öncelikle tüm malzemeler yıkanır, soyulur ve istenilen şekilde doğranır. Patlıcanlar halka şeklinde veya uzunlamasına dilimlenerek hazırlanabilir, etler kuşbaşı doğranır, biberler ve soğan da iri parçalar halinde kesilir. Geniş bir leğende hazırlanan malzemeler bekletilir ve birbirleriyle uyum sağlaması için bir süre bekletilir. Sıvı yağ, baharatlar, tuz ve salçalar bir bardak suyla karıştırılarak homojen bir karışım elde edilir. Bu karışım daha sonra güveç için hazırlanan sebzelerin üzerine dökülür ve güzelce karıştırılır. Hazırlanan karışımın üzerine dilimlenmiş domatesler yerleştirilir ve güveç kapatılır. Hazırlanan güveç 200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Pişme süresi yaklaşık olarak 45 dakika ile 1 saat arasında değişebilir, güvecin içindeki malzemelerin pişme durumuna göre kontrol edilmelidir. Pişen güveç, fırından alındıktan sonra üzerinin kızarması için bir süre daha fırında bekletilir. Son olarak, sıcak olarak servis edilir ve afiyetle yenir.

Patlıcan Güveç Yanına Ne Gider?

  • Domates Çorbası: Hafif ve lezzetli bir seçenek olan domates çorbası, patlıcan güveç ile mükemmel bir uyum sağlar. Taze domateslerin aromasıyla hazırlanan bu çorba, yemeğin yanında ferahlatıcı bir başlangıç olacaktır.
  • Bulgur Pilavı: Hafif ve besleyici bir yan yemek olan bulgur pilavı, patlıcan güveç ile mükemmel bir tamamlayıcı olabilir. Bulgur pilavı, patlıcan güveç ile birlikte dengeli bir öğün oluşturmanıza yardımcı olur.
  • Cacık veya Haydari: Yoğurt bazlı bu tarifler, patlıcan güveç ile güzel bir denge oluşturabilir. Salatalık, sarımsak ve nane ile hazırlanan cacık veya yoğurt, sarımsak ve nane ile hazırlanan haydari, yemeğin yanında serinletici bir lezzet sunar.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

Kıymasız Sarımsaklı Köfte Tarifi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.