34,2526$% 0.3
37,6655€% -0.36
45,0346£% -0.03
2.920,16%0,16
4.974,00%-0,14
19.837,00%-0,13
2.651,48%-0,16
9.109,34%2,37
฿%
Ł%
Ξ%
%
$%
Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olan patlıcan güveç, pratik ve lezzetli bir seçenektir. Özellikle iftar sofralarının vazgeçilmezlerinden biridir. İşte, adım adım etli patlıcan güveç tarifi:
Öncelikle tüm malzemeler yıkanır, soyulur ve istenilen şekilde doğranır. Patlıcanlar halka şeklinde veya uzunlamasına dilimlenerek hazırlanabilir, etler kuşbaşı doğranır, biberler ve soğan da iri parçalar halinde kesilir. Geniş bir leğende hazırlanan malzemeler bekletilir ve birbirleriyle uyum sağlaması için bir süre bekletilir. Sıvı yağ, baharatlar, tuz ve salçalar bir bardak suyla karıştırılarak homojen bir karışım elde edilir. Bu karışım daha sonra güveç için hazırlanan sebzelerin üzerine dökülür ve güzelce karıştırılır. Hazırlanan karışımın üzerine dilimlenmiş domatesler yerleştirilir ve güveç kapatılır. Hazırlanan güveç 200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Pişme süresi yaklaşık olarak 45 dakika ile 1 saat arasında değişebilir, güvecin içindeki malzemelerin pişme durumuna göre kontrol edilmelidir. Pişen güveç, fırından alındıktan sonra üzerinin kızarması için bir süre daha fırında bekletilir. Son olarak, sıcak olarak servis edilir ve afiyetle yenir.
Kıymasız Sarımsaklı Köfte Tarifi
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.