DOLAR

39,0706$% 0.35

EURO

44,1174% 0.08

STERLİN

52,5383£% 0.15

GRAM ALTIN

4.138,67%0,38

ÇEYREK ALTIN

6.790,00%0,37

TAM ALTIN

27.084,00%0,40

ONS

3.298,02%0,10

BİST100

9.475,21%0,81

BİTCOİN

฿%

LİTECOİN

Ł%

ETHEREUM

Ξ%

RİPPLE

%

TETHER

$%

İmsak Vakti a 02:00
İstanbul PARÇALI AZ BULUTLU 24°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Hatay Tepsi Kebabı: Yöresel Bir Lezzet Şöleni

Hatay mutfağının eşsiz bir lezzet şöleni sunan enfes yemeklerinden biri olan tepsi kebabı, sıcak ve samimi sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hatay’ın zengin kültürel dokusunu yansıtan bu yemek, özenle hazırlanan malzemelerin bir araya gelmesiyle muhteşem bir lezzet şölenine dönüşür. Tepsi kebabı, incelikle hazırlanan etlerin, taze sebzelerle buluştuğu bir lezzet abidesidir. Hatay’ın yöresel lezzetlerinden biri olarak bilinen bu yemek, her lokmasıyla damaklarda unutulmaz bir iz bırakır. Taze baharatların, özenle seçilmiş etlerle harmanlandığı bu muhteşem yemek, uzun yıllardır Hatay mutfağının baş tacıdır.

Hatay Usulü Tepsi Kebabı Tarifi

Hatay Usulü Tepsi Kebabı Tarifi

Malzemeler:

  • 750 gram kıyma
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 2-3 adet acı biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1,5 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı pul biber (isteğe göre arttırılabilir)
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1,5 tatlı kaşığı kimyon
  • Bir tutam karabiber
  • Tuz

Üzeri için:

  • Domates
  • Biber
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası

Tepsi Kebabı Yapılışı

Tepsi Kebabı Yapılışı

Yapılışı:

  1. Öncelikle, tepsi kebabını hazırlayacağımız tepsinin içine kıymayı alın.
  2. Üzerine ince kıyılmış soğanı, ezilmiş sarımsağı, sıvı yağı, ince doğranmış biberleri, bütün baharatları ve salçaları ekleyerek iyice yoğurun.
  3. İnce kıyılmış maydanozu da ilave edip, malzemeleri homojen bir şekilde harmanlayın.
  4. Ardından, elinizle yavaşça bastırarak tepsiye veya bir borcama yayın.
  5. Üzeri için ılık suyun içine domates ve biber salçalarını ekleyip karıştırın.
  6. Hazırladığınız salçalı suyu tepsi kebabının üzerine dökün.
  7. Tepsi kebabının üzerini domates ve biber dilimleriyle süsleyin.
  8. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
  9. Tepsi kebabı servise hazır! Afiyet olsun.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

Şekerpare Tatlısının Püf Noktaları

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.