DOLAR

34,3370$% 0.06

EURO

37,3861% 0.5

STERLİN

44,4322£% 0.46

GRAM ALTIN

3.019,46%0,05

ÇEYREK ALTIN

5.060,00%-0,18

TAM ALTIN

20.179,00%-0,18

ONS

2.736,14%-0,26

BİST100

8.885,00%0,24

BİTCOİN

฿%

LİTECOİN

Ł%

ETHEREUM

Ξ%

RİPPLE

%

TETHER

$%

İmsak Vakti a 06:02
İstanbul AÇIK 13°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

İtalyan Turta Tarifi

Kıyır kıyır bir lezzet arayışındaysanız, İtalyan turtasına bayılacaksınız. Severek tüketeceğiniz ve dillere destan olacak İtalyan turtasının tarifini sizler için aşağıya bırakıyoruz. İtalyan turtası, son zamanların en lezzetli tarifleri arasında yerini almaktadır.

Yemeye doyamayacağınız ve lezzetine mest olacağınız İtalyan turtası için gerekli malzemeler oldukça basittir. Günü öğle saatlerinde hafif bir atıştırmalık olarak tüketeceğiniz turtanın lezzeti, yanına servis edeceğiniz şahane bir dondurma ile yaz ayının en ideal tatlısı olacaktır.

İtalyan Turta Tarifi

Hadi gelin, tadı damakta kalan lezzeti dillere destan olan İtalyan turtası tarifini denemeye.

İtalyan Turta Tarifi

MALZEMELER

  • 2 tane şeftali
  • 5 tane kayısı
  • 3 yemek kaşığı şeker

Hamuru için:

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu ve vanilya
  • 2 ya da 2,5 su bardağı un

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

YAPILIŞI

Bütün meyveleri küçük küçük doğrayın. Meyveleri bir tavaya alıp pişirin. Üzerine üç yemek kaşığı şeker ilave edin. Orta derece ateşte pişirin.

Bir köşede derin bir kabın içerisine yumurta, toz şeker ve sıvı yağı ilave edip çırpın. Daha sonra unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edin. Elde ettiğiniz hamurun 3/1 kısmını ayırın.

İtalyan Turta Tarifi

Diğer kısmı tart hamuruna koyun. Ayırdığınız diğer hamuru üstüne halka şeklinde şekiller verin. Daha sonra harcın boş kalan kısımlarına meyveleri yerleştirin.

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Tartı 25-30 dakika pişirin.

Afiyet olsun!

İtalyan Turta Tarifi

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

Karamelli Un Helvası Tarifi