DOLAR

39,0340$% 0.28

EURO

44,0678% -0.04

STERLİN

52,4862£% 0.07

GRAM ALTIN

4.133,55%0,28

ÇEYREK ALTIN

6.784,00%0,26

TAM ALTIN

27.053,00%0,26

ONS

3.294,49%0,01

BİST100

9.475,21%0,81

BİTCOİN

฿%

LİTECOİN

Ł%

ETHEREUM

Ξ%

RİPPLE

%

TETHER

$%

İmsak Vakti a 02:00
İstanbul PARÇALI AZ BULUTLU 24°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Karamelize Ayva Tatlısı Tarifi ve Malzemeler

Malzemeler:

  • 2 adet büyük boy ayva
  • 4 yemek kaşığı toz şeker (yarım ayva için 2 kaşık)
  • 10 adet karanfil
  • 4 çay bardağı su (yarım ayva için 1 çay bardağı)

Karameli için:

  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı ayva suyu

Üzeri için:

  • Kaymak
  • Antep fıstığı, fındık veya ceviz

Karamelize Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Ayvaların kabuklarını soyup yıkayın, ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın.
  • Ayva kabuklarını bir kenara ayırın ve ayvaları limonlu suda bekletin.
  • Bir tencerenin dibine ayva kabuklarını dizin ve üzerlerine ayvaları yerleştirin.
  • Her bir yarım ayva için 2 yemek kaşığı şeker ekleyin, çekirdekleri ve karanfilleri de tencereye ilave edin.
  • Üzerlerine su ekleyip kısık ateşte 20-25 dakika pişirin.
  • Karamel için ayrı bir tencerede şekeri karamelize edin, ayva suyunu ekleyip karıştırın.
  • Karameli ayvaların üzerine gezdirin ve 10 dakika daha pişirip ocaktan alın.
  • Servis yaparken üzerlerine kaymak ve Antep fıstığı tozu serpip sıcak ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

Salçalı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.