DOLAR

32,1498$% 0.04

EURO

35,0848% 0.19

STERLİN

41,2768£% 0.36

GRAM ALTIN

2.432,94%0,16

ÇEYREK ALTIN

3.950,00%1,21

TAM ALTIN

15.803,00%1,20

ONS

2.351,44%0,03

BİST100

10.656,96%-0,18

BİTCOİN

฿%

LİTECOİN

Ł%

ETHEREUM

Ξ%

RİPPLE

%

TETHER

$%

İmsak Vakti a 02:00
İstanbul PARÇALI BULUTLU 16°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Pratik ve Lezzetli Mayasız Poğaça Tarifi

Mutfakta vakit geçirmek keyifli olabilir, ancak bazen uzun süren mayalama işlemleri veya hamurun kabarması için beklemek istemeyiz. İşte bu noktada, pratik ve hızlı tariflerin değeri ortaya çıkar. Maya derdi olmadan, çayınız demlenene kadar hazır hale gelebilecek yumuşacık poğaçaları yapmak oldukça cazip bir seçenektir. İşte 15 dakikada pratik poğaça tarifi

Malzemeler

Malzemeler

  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 tatlı kaşığı toz şeker
  • 4 su bardağı un (3. bardaktan sonra kontrollü ekleyelim)
  • 1,5 paket kabartma tozu

İçi için: 1 kase ufaltılmış beyaz peynir, yarım demet maydanoz

Üzeri için: 1 yumurta sarısı, çörek otu, susam

Yapılışı

Yapılışı

1. Hamuru için un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alın.

2. Unu azar azar ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Un miktarı markaya göre değişebilir, bu yüzden 3. bardaktan sonra kontrollü ekleyin.

3. Hamuru streç film ile kaplayıp 20 dakika dinlendirin. Bu sırada iç harcı için maydanozları yıkayıp ince ince kıyın. Peyniri de ufalayın ve maydanozla karıştırın.

4. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp el ile açın. İçine hazırladığınız peynirli harçtan koyup yarım ay şeklinde kapatarak poğaça şekli verin.

5. Ayrıca yuvarlak şekilde de yapabilirsiniz. Kapattığınız kısma çatalla bastırarak çizikler atın. Bu işlem poğaçaların açılmamasını sağlayacaktır.

6. Şekillendirdiğiniz poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve susam ile çörek otu serpiştirin.

7. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Pişen poğaçalarınızı fırından alıp servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

Bal Kabaklı Bebek Pudingi Tarifi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.