DOLAR

38,2062$% 0.27

EURO

44,0978% 1.36

STERLİN

51,3243£% 1.12

GRAM ALTIN

4.200,96%3,06

ÇEYREK ALTIN

6.911,00%2,97

TAM ALTIN

27.558,00%2,97

ONS

3.425,53%2,96

BİST100

9.407,82%0,97

BİTCOİN

฿%

LİTECOİN

Ł%

ETHEREUM

Ξ%

RİPPLE

%

TETHER

$%

İmsak Vakti a 02:00
İstanbul AÇIK 16°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Sütsüz Poğaça Tarifi

Bu tarifte, pratik ve lezzetli sütsüz poğaça yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar bulunmaktadır.

Gerekli Malzemeler:

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta sarısı (üzerine sürmek için)

Hazırlanışı:

  • 1. İlk olarak, derin bir kapta ılık suyu, mayayı ve şekeri karıştırın ve mayanın aktive olması için 5 dakika bekletin.
  • 2. Ardından un ve sıvı yağı ekleyip güzelce yoğurun.
  • 3. Hamurun mayalanması için üzerini nemli bir bezle örtün ve 1 saat dinlendirin.
  • 4. Mayalanan hamurdan bezeler koparıp yuvarlayın.
  • 5. Bezeleri tepsiye dizip tepsi mayası için 10-15 dakika daha bekletin.
  • 6. Çatal yardımıyla poğaçalara şekil verin.
  • 7. Yumurta sarısını çırpıp poğaçaların üzerine sürün.
  • 8. 180 derece fırında fanı kapalı olarak yaklaşık 25 dakika pişirin.
  • 9. Fırından çıkan poğaçalarınızı sıcak ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

Acılı Ezme Tarifi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.