DOLAR

34,2333$% -0.01

EURO

37,5613% 0.21

STERLİN

44,8164£% 0.12

GRAM ALTIN

2.879,46%0,35

ÇEYREK ALTIN

4.900,00%-0,18

TAM ALTIN

19.539,00%-0,18

ONS

2.617,32%0,37

BİST100

9.138,62%0,07

BİTCOİN

฿%

LİTECOİN

Ł%

ETHEREUM

Ξ%

RİPPLE

%

TETHER

$%

İmsak Vakti a 02:00
İstanbul PARÇALI AZ BULUTLU 22°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Kırmızı Lahana Mezesi Tarifi

Kırmızı lahana, sofralarımıza renk ve lezzet katan besleyici bir sebzedir. Türk mutfağında sıkça kullanılan kırmızı lahana, özellikle mezeler arasında kendine özgü bir yere sahiptir. Kırmızı lahana mezesi, hafif ve lezzetli bir seçenek olup misafirlerinizi etkileyebilecek bir tarif olarak öne çıkar.

Malzemeler:

Malzemeler:

  • 1 adet orta boy kırmızı lahana
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • Maydanoz (süslemek için)

Hazırlanışı:

Lahananın Hazırlanması: Kırmızı lahanayı dış yapraklarından ayırarak ince ince doğrayın. Doğradığınız lahanayı tuz ile harmanlayın ve 10-15 dakika bekletin.

Havuçların Hazırlanması: Havuçları soyup rendeleyin. Rendelediğiniz havuçları lahananın üzerine ekleyin.

Sosun Hazırlanması: Yoğurt, zeytinyağı, elma sirkesi, karabiber, toz şeker ve isteğe bağlı sarımsağı karıştırarak sosu hazırlayın. Hazırladığınız sosu lahana ve havuç karışımına ekleyin.

Karıştırma: Malzemeleri iyice karıştırın. Mezenin lezzetinin oturması için buzdolabında en az 30 dakika bekletin.

Servis: Maydanoz ile süsleyerek servis yapın. Soğuk olarak servis edildiğinde lezzeti daha belirgin olacaktır.

Sağlık Faydaları:

Sağlık Faydaları:

  • Yüksek Lif İçeriği: Sindirim sistemini düzenler ve tokluk hissi verir.
  • Antioksidan Özellikler: Vücudu serbest radikallere karşı korur.
  • Düşük Kalori: Sağlıklı bir atıştırmalık veya yan yemek olarak ideal bir seçenektir.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

Yufka Ustalarının Sırları

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.