DOLAR

37,9788$% 3.13

EURO

41,5954% 2.99

STERLİN

49,8472£% 3.64

GRAM ALTIN

3.692,48%3,15

ÇEYREK ALTIN

5.976,00%2,60

TAM ALTIN

23.832,00%2,56

ONS

3.036,87%0,09

BİST100

9.860,29%-8,72

BİTCOİN

3188403฿%6.8062

LİTECOİN

3450.77Ł%6.99032

ETHEREUM

76711Ξ%11.4402

RİPPLE

94.68%15.90774

TETHER

37.76$%2.97626

İmsak Vakti a 02:00
İstanbul PARÇALI BULUTLU
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi

Lezzetli bir alternatif arayanlar için, pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz besleyici mercimekli bulgur pilavı tarifi burada! Hem doyurucu hem de sağlıklı olan bu yemeği deneyerek sevdiklerinize lezzetli bir öğün sunabilirsiniz.

  • Malzemeler:
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı su veya tavuk suyu
  • Tuz, karabiber, kimyon (isteğe bağlı)

Hazırlık:

  1. Yeşil mercimeği yıkayın ve süzün. Soğanı yemeklik doğrayın.
  2. Geniş bir tencerede tereyağı veya sıvı yağı eritin. Doğranmış soğanı ekleyip yumuşayana kadar kavurun.
  3. Kavrulan soğana yıkanmış yeşil mercimekleri ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.
  4. Ardından yıkanmış pilavlık bulguru ekleyin ve biraz daha kavurun.
  5. Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak kimyonu ekleyin.
  6. Son olarak su veya tavuk suyunu ekleyin, karıştırın ve kaynamaya bırakın.
  7. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın, tencerenin kapağını kapatın ve suyunu çekene kadar pişirin.
  8. Pişen mercimekli bulgur pilavını ocaktan alın, kapağını açmadan dinlendirin ve servis yapın.

Bu pratik ve sağlıklı tarifle, misafirlerinizi veya ailenizi kolayca mutlu edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

Susamlı Kurabiye Tarifi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.