DOLAR

39,0321$% 0.29

EURO

44,3645% 0.71

STERLİN

52,9079£% 0.97

GRAM ALTIN

4.222,07%2,41

ÇEYREK ALTIN

6.886,00%1,98

TAM ALTIN

27.453,00%1,95

ONS

3.364,77%2,13

BİST100

9.356,04%-1,26

BİTCOİN

฿%

LİTECOİN

Ł%

ETHEREUM

Ξ%

RİPPLE

%

TETHER

$%

İmsak Vakti a 02:00
İstanbul AZ BULUTLU 23°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Sütlü Nuriye Tatlısı Tarifi

Sütlü Nuriye Tatlısı

Sütlü Nuriye tatlısı, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. İnce dilimlenmiş hamur tatlısı, ceviz ve şerbetin muhteşem uyumuyla enfes bir lezzet sunar.

Malzemeler:

Malzemeler:

  • 44 adet baklavalık yufka
  • 2 su bardağı iri çekilmiş fındık
  • Tereyağı (yufkaların arasına sürmek için)
  • Şerbeti İçin:
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 3 su bardağı süt

Yapılışı:

Yapılışı:

1. Şerbeti hazırlamak için, su ve şekeri bir tencerede yaklaşık 5 dakika kaynatın. Daha sonra sütü ekleyin, karıştırın ve ocaktan alın.

2. Bir tepsiyi tereyağı ile yağlayın. Baklavalık yufkayı tepsiye yerleştirin ve her bir yufkanın arasına tereyağı sürerek yaklaşık olarak 22 adet yufkayı üst üste dizin.

3. Ardından fındıkları serpin ve kalan yufkaları da aynı şekilde aralarına tereyağı sürerek tepsiye yerleştirin.

4. Tereyağının kalanını tatlıların üzerine gezdirin. Kenarlardan taşan yufkaları kesin ve tatlıyı kareler halinde dilimleyin.

5. Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 30 dakika veya üzeri kızarana kadar pişirin.

6. Fırından çıkan tatlıların üzerine soğumuş olan şerbeti dökün.

7. Şerbetini çektikten sonra tatlıyı istediğiniz şekilde süsleyin ve servis yapın.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

Nohut Tava Tarifi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.