DOLAR

34,2275$% 0.01

EURO

37,5745% 0.22

STERLİN

44,9383£% 0.38

GRAM ALTIN

2.878,13%0,30

ÇEYREK ALTIN

4.900,00%-0,18

TAM ALTIN

19.536,00%-0,20

ONS

2.616,18%0,33

BİST100

9.135,72%0,04

BİTCOİN

2080182฿%-2.28272

LİTECOİN

2213.89Ł%-1.6595

ETHEREUM

81431Ξ%-2.29702

RİPPLE

17.96%-1.09874

TETHER

34.21$%-0.09887

İmsak Vakti a 02:00
İstanbul PARÇALI AZ BULUTLU 22°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Mahluta Çorbası Tarifi

Mahluta çorbası, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu mutfağının enfes bir lezzetidir. Bu çorba, mercimek ve bulgurun mükemmel uyumuyla sofraları şenlendirir. Özellikle kış aylarında içinizi ısıtacak olan mahluta çorbası, limon ve pul biberle servis edilerek lezzetini tamamlar.

Malzemeler:

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 yemek kaşığı ince bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 5 su bardağı su (et suyu ya da tavuk suyu da kullanılabilir)
  • 1 adet limon

Yapılışı:

Yapılışı:

1. Soğanı Soteleyin: Bir tencerede sıvı yağ ve tereyağını eritin. İnce doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavurun.

2. Salçayı Ekleyin: Kavrulmuş soğanlara domates salçasını ekleyip birkaç dakika daha kavurun.

3. Mercimek ve Bulgur Ekleyin: Yıkanmış mercimeği ve bulguru tencereye ekleyin, malzemeleri karıştırın ve suyunu ekleyin.

4. Baharatları İlave Edin: Pul biber, kimyon ve tuzu ekleyip çorbayı kaynatın, ardından kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin.

5. Blender ile Çekin: Çorbanın kıvamını pürüzsüz hale getirmek isterseniz blenderdan geçirebilirsiniz.

6. Servis: Sıcak olarak servis yapın, üzerine kırmızı pul biber ve nane serpip limon dilimleri ile servis edebilirsiniz.

Püf Noktaları:

Püf Noktaları:

  • Mercimeği ve bulguru mutlaka yıkayın.
  • Çorbanın kıvamını isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Daha aromalı bir çorba isterseniz sarımsak ekleyebilirsiniz.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

Kırmızı Lahana Mezesi Tarifi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.